Φωτοερμηνεία σε χωράφι & αγροτεμάχιο σε Εκτός Σχεδίου περιοχές 


Η Φωτοερμηνεία είναι το αναγκαίο και χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο ανάλυσης, αξιολόγησης και αξιοποίησης μετρητικών και ποιοτικών πληροφοριών για τη γη και τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω σε αυτήν.

Για τη μελέτη φωτοερμηνείας χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες που παρέχονται από επίσημες κρατικές υπηρεσίες, όπως η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε., η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αεροφωτογραφίες καταχωρούνται στα αρχεία των υπηρεσιών ανάλογα με τη χρονολογία και την ώρα λήψης τους. Οι αεροφωτογραφίες αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, καθώς συνιστούν δημόσια έγγραφα και απεικονίζουν αναμφιβόλως την πραγματικότητα.


ΝΟΜΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Η Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών χρησιμεύει:

  • τον προσδιορισμό της γεωμορφολογίας του εδάφους, του είδους της βλάστησης και των καλλιεργειών εντός του ακινήτου σας
  • τον προσδιορισμό της θέσης πηγαδιού
  • τη χρονική τοποθέτηση ανέγερσης αγροτικής αποθήκης
  • την απόδειξη - τεκμηρίωση καταπάτησης τμήματος της ιδιοκτησίας σας
  • την επίλυση δικαστηριακής διαμάχης που αφορά στην ιδιοκτησία σας
  • τον ακριβή εντοπισμό των ορίων της ιδιοκτησίας σας
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών ξερολιθιών, μαντρότοιχων,συρματοπλέγματος, υλοποιημένων διόδων δουλείας
  • την κατάθεση ένστασης στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Οι αεροφωτογραφίες συνιστούν βάσιμα και έγκυρα στοιχεία, καθότι πρόκειται για δημόσια έγγραφα.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS προσεγγίζουμε την υπόθεσή σας με αίσθημα υπευθυνότητας και συντάσσουμε την Τεχνική Έκθεση φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών, ειδικά για δικαστική και πολεοδομική χρήση, η οποία αποτελεί το πιο αξιόπιστο στοιχείο στήριξης της υπόθεσής σας.

Η μακρά εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS στον τομέα της Φωτοερμηνείας Αεροφωτογραφιών και η αποτελεσματικότητά μας σε πλήθος νομικών και πολεοδομικών υποθέσεων εξασφαλίζουν την τελέσφορη έκβαση της υπόθεση σας.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας καταφέρνει να διατηρεί την παροχή της υπηρεσίας Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών σε Εκτός Σχεδίου περιοχές σε Χαμηλές Τιμές, χάρη στην πολιτική καθορισμού της τιμής σύμφωνα με τον όγκο εργασίας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών

Αεροφωτογραφία

Οι αεροφωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στην φωτοερμηνεία λαμβάνονται από ειδικό φωτογραφικό αεροπλάνο διαδοχικά κατά μήκος της πτήσης του, έτσι ώστε εκτός από τις επικαλύψεις κατά μήκος της διεύθυνσης πτήσης του αεροπλάνου, να έχουν τυπωμένα επάνω τους τα στοιχεία όπως το ύψος πτήσης, η εστιακή απόσταση, ο αύξων αριθμός της αεροφωτογραφίας που είναι πολύ χρήσιμα για τον μελετητή. 

Η κλίμακα της αεροφωτογραφίας εκλέγεται ώστε να μην χαθούν βασικές λεπτομέρειες της επιφάνειας του εδάφους. Οι επικαλύψεις των αεροφωτογραφιών τόσο κατά μήκος μιας σειράς πτήσης, όσο και μεταξύ δύο γειτονικών σειρών πτήσης είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η στερεοσκοπική - τρισδιάστατη παρατήρηση.

Ορθή και Άρτια επιστημονική υποστήριξη σε δικαστικές & πολεοδομικές υποθέσεις

Φωτογραμμετρία

Φωτογραμμετρία είναι η τέχνη, επιστήμη και τεχνική απόκτησης αξιόπιστων μετρητικών πληροφοριών για φυσικά αντικείμενα και το περιβάλλον, μέσω διαδικασιών καταγραφής, μέτρησης και ερμηνείας φωτογραφικών εικόνων, προτύπων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και άλλων φαινομένων. [Α. Γεωργόπουλος 2010]. Στη φωτογραμμετρία χρησιμοποιούνται στοιχεία όπως αεροφωτογραφίες, δορυφορικές και επίγειες εικόνες. 

Η φωτογραμμετρία θεωρείται μια από τις ταχύτερες διαδικασίες αποτύπωσης - γεωμετρικής τεκμηρίσωσης και το σημαντικό πλεονέκτημα της είναι ότι ελαχιστοποιεί το χρόνο παρουσίας στον τόπο ενδιαφέροντος. Με την μέθοδο της φωτογραμμετρίας επιτυγχάνεται η ταυτόχρονη καταγραφή τόσο ποσοτικής όσο και ποιοτικής πληροφορίας, για αυτό επιλέγεται ως μέθοδος αποτύπωσης αντικειμένων που θα ήταν αδύνατο άλλες μέθοδοι να δώσουν αποτέλεσμα. 

Ακόμη ένα βασικό πλεονέκτημα της φωτογραμμετρίας είναι η δυνατότητα χρήσης της, ακόμη και όταν δεν είναι βέβαιο εκ των προτέρων τι στοιχεία θα χρειαστεί να μετρηθούν αφού υπάρχει επιλογή στο γραφείο της προς απόδοση χαρακτηριστικών.

Απευθυνθείτε στο 2107622286 και στο 6977679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε τεχνικό πρόβλημά σας.

"Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα."

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας

TopoExperts

Αθανασίου Διάκου 1, 17237, Υμηττός, Αθήνα

2107622286

6977679792

info@photoermineia.gr