Φωτοερμηνεία για την απόδειξη ύπαρξης οδού, δρόμου και μονοπατιού


Φωτοερμηνεία εικόνας για δρόμο, οδό και μονοπάτι που εμφαίνεται σε αεροφωτογραφία με σκοπό την αναγνώρισή του και την αξιολόγηση της σπουδαιότητάς του.

Στις αεροφωτογραφίες αναγράφεται η χρονολογία και η ώρα λήψης τους και αποτελούν απόλυτα έμπιστο μέσο απεικόνισης της πραγματικότητας για τη στήριξη της νομικής ή πολεοδομικής σας υπόθεσης, αφού επιτρέπουν την παρατήρηση (μέσα από πλήθος αεροφωτογραφιών διαφορετικής χρονολογίας λήψης) τυχόν αλλαγών που έχει επιφέρει ο χρόνος στο υπό εξέταση αντικείμενο και τον περιβάλλοντα χώρο του (π.χ. μετατόπιση ορίων, εμφάνιση κατασκευών, αλλαγές στην φυτοκάλυψη).


ΝΟΜΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Η Φωτοερμηνεία εικόνων χρησιμεύει:

  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιάς οδού, δρόμου, διόδου
  • την απόδειξη ύπαρξης μονοπατιού προ του έτους 1923
  • τον ακριβή εντοπισμό της διόδου της ιδιοκτησίας σας
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών ξερολιθιών, μαντρότοιχων,συρματοπλέγματος, υλοποιημένων διόδων δουλείας
  • την επίλυση δικαστηριακής διαμάχης που αφορά στην ιδιοκτησία σας
  • την απόδειξη - τεκμηρίωση καταπάτησης τμήματος της ιδιοκτησίας σας
  • τον προσδιορισμό της γεωμορφολογίας του εδάφους
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών μονοπατιών, δρόμων, ρεμάτων
  • την κατάθεση ένστασης για δασικούς χάρτες
  • την κατάθεση ένστασης στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών, τα οποία συνοδεύονται από ειδική τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για δικαστική και πολεοδομική χρήση.

Οι συνεργάτες του γραφείου μας είναι Διπλωματούχοι Αγρονόμοι & Τοπογράφοι μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας καταφέρνει να διατηρεί την παροχή της υπηρεσίας Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών για την απόδειξη ύπαρξης δρόμου, οδού ή μονοπατιού σε Χαμηλές Τιμές, χάρη στην πολιτική καθορισμού της τιμής σύμφωνα με τον όγκο εργασίας.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών-εικόνων και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Τεχνική Έκθεση Φωτοερμηνείας


Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας για δρόμο, οδό, μονοπάτι και δίοδο συντάσσεται με σκοπό την πλήρη, αναλυτική και λεπτομερής τεκμηρίωση της κατάστασης του ακινήτου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ελήφθησαν οι αεροφωτογραφίες.

Χρησιμοποιείται σε Πολεοδομικές και Νομικές υποθέσεις και για αυτό το λόγω είναι αναλυτική και περιγράφει με τον βέλτιστο τρόπο τα ευρήματα της μελέτης φωτοερμηνείας για τον δρόμο, το μονοπάτι ή την δίοδο δουλείας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πάντα συνοδεύεται από μεγεθυμένες αεροφωτογραφίες και σχέδια, με χρήση των πρωτότυπων αεροφωτογραφιών των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να τεκμηριωθεί η υπόθεση μας και να τονιστούν τα ευρήματα της μελέτης.

Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας για δρόμο, οδό, μονοπάτι και δίοδο περιλαμβάνει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την στοιχειοθέτηση και υποστήριξη μιας πολεοδομικής ή δικαστικής υπόθεσης.

Ορθή και Άρτια επιστημονική υποστήριξη σε δικαστικές & πολεοδομικές υποθέσεις

Μελέτη των αεροφωτογραφιών

Κατά τη μελέτη των αεροφωτογραφιών, παρατηρούμε ότι στις κατακόρυφες αεροφωτογραφίες τα αντικείμενα απεικονίζονται σε κάτοψη. Η διάκριση των αντικειμένων της αεροφωτογραφίας επιτυγχάνεται συγκρίνοντας τις αεροφωτογραφίες με τους αντίστοιχους χάρτες ή με τα αντίστοιχα αντικείμενα στο έδαφος.

Για τη μελέτη των αεροφωτογραφιών είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι, στις αεροφωτογραφίες που δεν είναι έγχρωμες, τα διάφορα αντικείμενα απεικονίζονται με διάφορες διαβαθμίσεις του λευκού, μαύρου και καφέ χρώματος. Στερεοσκοπική παρατήρηση λέγεται εκείνη κατά την οποία επιτυγχάνεται η αντίληψη της τρίτης διάστασης των αντικείμενων και η θέση τους στο χώρο.


Στερεοσκοπική παρατήρηση

Στερεοζεύγος ή στερεόγραμμα λέγονται οι δύο αεροφωτογραφίες που έχουν παρθεί ή σχεδιαστεί από διαφορετικό σημείο στάσης κατά την πτήση του αεροπλάνου. Η στερεοσκοπική παρατήρηση βασίζεται στην ταύτιση των δύο διαφορετικών ειδώλων που σχηματίζονται στο αριστερό και δεξιό μάτι.

Η παρατήρηση στερεογράμματος για τη λήψη στερεοσκοπικού ειδώλου είναι δυνατή με τα κατοπτρικά στερεοσκόπια. Τα κατοπτρικά στερεοσκόπια είναι συνδυασμός από κάτοπτρα και στερεοσκόπια και είναι εξοπλισμένα με διόπτρες τα οποία έχουν δυνατότητα μεγένθυνησης 2-8 φορές και επιτρέπουν την παρατήρηση των μικρών λεπτομερειών των αεροφωτογραφιών.

"Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα."

Απευθυνθείτε στο 2107622286 και στο 6977679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε τεχνικό πρόβλημά σας.

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας

TopoExperts

Αθανασίου Διάκου 1, 17237, Υμηττός, Αθήνα

2107622286

6977679792

info@photoermineia.gr