Φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών για χρήση σε αντιρρήσεις Δασαρχείου


Φωτοερμηνεία εικόνων είναι η αναγνώριση και ο προσδιορισμός της μορφής μίας έκτασης (δασικής/μη δασικής) σε αεροφωτογραφίες και η παρατήρηση των αλλαγών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη φυτοκάλυψη, στη βλάστηση και στις καλλιέργειες της υπό παρατήρηση έκτασης.

Οι αεροφωτογραφίες είναι καταχωρημένες στα αρχεία της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε., της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τη χρονολογία και την ώρα λήψης τους και αποτελούν απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο για την ένστασή σας στο Κτηματολόγιο και στο Δασαρχείο, που αφορά στον προσδιορισμό της μορφής της ιδιοκτησίας σας κατά τη χρονική στιγμή λήψης των αεροφωτογραφιών. Οι αεροφωτογραφίες συνιστούν την πιο αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφοριών.


ΝΟΜΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Η Φωτοερμηνεία εικόνων χρησιμεύει:

  • τον προσδιορισμό της μορφής μίας έκτασης (μη δασική ή δασική) κατά τα έτη 1945 και 1960
  • τον αποχαρακτηρισμό της έκτασής σας ως δασικής από το Δασαρχείο
  • την επίλυση δικαστηριακής διαμάχης που αφορά στην ιδιοκτησία σας
  • τον προσδιορισμό της γεωμορφολογίας του εδάφους, του είδους της βλάστησης και των καλλιεργειών εντός του ακινήτου σας
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών ξερολιθιών, μαντρότοιχων,συρματοπλέγματος, υλοποιημένων διόδων δουλείας
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών μονοπατιών, δρόμων, ρεμάτων
  • την κατάθεση ένστασης για δασικούς χάρτες
  • την κατάθεση ένστασης στο Δασαρχείο & στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS σας χορηγεί αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών, συνοδευόμενα από ειδική τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, κατάλληλη για τον χαρακτηρισμό της έκτασής σας από το Δασαρχείο.

Αδιάσειστη απόδειξη της εμπειρίας του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS είναι το πλήθος υποθέσεων που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει εις πέρας με πλήρη επιτυχία.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας καταφέρνει να διατηρεί την παροχή της υπηρεσίας Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών για χρήση σε Δασαρχείο σε Χαμηλές Τιμές, χάρη στην πολιτική καθορισμού της τιμής σύμφωνα με τον όγκο εργασίας.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών-εικόνων και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Τεχνική Έκθεση Φωτοερμηνείας


Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας για τις δασικές αντιρρήσεις συντάσσεται με σκοπό την πλήρη, αναλυτική και λεπτομερής τεκμηρίωση της αγροτικής κατάστασης του ακινήτου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ελήφθησαν οι αεροφωτογραφίες. 

Χρησιμοποιείται στις αντιρρήσεις δασικών χαρτών και για αυτό το λόγω είναι αναλυτική και περιγράφει με τον βέλτιστο τρόπο τα ευρήματα της μελέτης φωτοερμηνείας για τον χαρακτηρισμό της έκτασης σας ως μη δασική την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πάντα συνοδεύεται από μεγεθυμένες αεροφωτογραφίες και σχέδια, με χρήση των πρωτότυπων αεροφωτογραφιών των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να τεκμηριωθεί η υπόθεση μας και να τονιστούν τα ευρήματα της μελέτης.

Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας για την απόδειξη της έκτασης σας ως μη δασική περιλαμβάνει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την στοιχειοθέτηση και υποστήριξη της υπόθεσης σας στις επιτροπές του δασαρχείου.

Ορθή και Άρτια επιστημονική υποστήριξη σε δασικές υποθέσεις

Μελέτη αεροφωτογραφιών των ετών 1945, 1960 & 2015

Κατά τη μελέτη των αεροφωτογραφιών, παρατηρούμε τα έτη 1945, 1960 και 2015 τα δέντρα και τις καλλιέργιες που απεικονίζονται. Η διάκριση της βλάστησης της αεροφωτογραφίας επιτυγχάνεται συγκρίνοντας τις αεροφωτογραφίες με τους αντίστοιχους χάρτες ή με τα αντίστοιχα αντικείμενα στο έδαφος.

Για τη μελέτη των αεροφωτογραφιών είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι, στις αεροφωτογραφίες που δεν είναι έγχρωμες, τα διάφορα αντικείμενα απεικονίζονται με διάφορες διαβαθμίσεις του λευκού, μαύρου και καφέ χρώματος. Στερεοσκοπική παρατήρηση λέγεται εκείνη κατά την οποία επιτυγχάνεται η αντίληψη της τρίτης διάστασης των αντικείμενων και η θέση τους στο χώρο.

"Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δασικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα."

Απευθυνθείτε στο 2107622286 και στο 6977679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε τεχνικό πρόβλημά σας.

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας

TopoExperts

Αθανασίου Διάκου 1, 17237, Υμηττός, Αθήνα

2107622286

6977679792

info@photoermineia.gr