Φωτοερμηνεία για την απόδειξη ύπαρξης κτίσματος  


Φωτοερμηνεία είναι η εξέταση ενός αντικειμένου που εμφαίνεται σε αεροφωτογραφίες, με σκοπό την αναγνώρισή του και την αξιολόγηση της σπουδαιότητάς του.

Στις αεροφωτογραφίες αναγράφεται η χρονολογία και η ώρα λήψης τους και αποτελούν απόλυτα έμπιστο μέσο απεικόνισης της πραγματικότητας για τη στήριξη της νομικής ή πολεοδομικής σας υπόθεσης, αφού επιτρέπουν την παρατήρηση (μέσα από πλήθος αεροφωτογραφιών διαφορετικής χρονολογίας λήψης) τυχόν αλλαγών που έχει επιφέρει ο χρόνος στο υπό εξέταση αντικείμενο και τον περιβάλλοντα χώρο του (π.χ. μετατόπιση ορίων, εμφάνιση κατασκευών, αλλαγές στην φυτοκάλυψη).


ΝΟΜΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Η Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών χρησιμεύει:

  • στη χρονική τοποθέτηση ανέγερσης ακινήτου (κατοικία, αποθήκη, περίφραξη)
  • στην κατάθεση ένστασης στο Εθνικό Κτηματολόγιο
  • στην απόδειξη ύπαρξης κτίσματος προ των ετών 1955, 1975, 1983, 2003 - απαραίτητη για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών

Οι αεροφωτογραφίες συνιστούν βάσιμα και έγκυρα στοιχεία, καθότι πρόκειται για δημόσια έγγραφα.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS σας παρέχει ειδική τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών, κατάλληλη για δικαστική και πολεοδομική χρήση.

Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος νομικών και πολεοδομικών υποθέσεων, που μας έχουν ανατεθεί και έχουν ολοκληρωθεί με θετική έκβαση.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας καταφέρνει να διατηρεί την παροχή της υπηρεσίας Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών για την απόδειξη ύπαρξης κτισμάτων σε Χαμηλές Τιμές, χάρη στην πολιτική καθορισμού της τιμής σύμφωνα με τον όγκο εργασίας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών

Μελέτη των αεροφωτογραφιών

Κατά τη μελέτη των αεροφωτογραφιών, παρατηρούμε ότι στις κατακόρυφες αεροφωτογραφίες τα αντικείμενα απεικονίζονται σε κάτοψη. Η διάκριση των αντικειμένων της αεροφωτογραφίας επιτυγχάνεται συγκρίνοντας τις αεροφωτογραφίες με τους αντίστοιχους χάρτες ή με τα αντίστοιχα αντικείμενα στο έδαφος. 

Για τη μελέτη των αεροφωτογραφιών είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι, στις αεροφωτογραφίες που δεν είναι έγχρωμες, τα διάφορα αντικείμενα απεικονίζονται με διάφορες διαβαθμίσεις του λευκού, μαύρου και καφέ χρώματος. Στερεοσκοπική παρατήρηση λέγεται εκείνη κατά την οποία επιτυγχάνεται η αντίληψη της τρίτης διάστασης των αντικείμενων και η θέση τους στο χώρο.

Στερεοσκοπική παρατήρηση

Στερεοζεύγος ή στερεόγραμμα λέγονται οι δύο αεροφωτογραφίες που έχουν παρθεί ή σχεδιαστεί από διαφορετικό σημείο στάσης κατά την πτήση του αεροπλάνου. Η στερεοσκοπική παρατήρηση βασίζεται στην ταύτιση των δύο διαφορετικών ειδώλων που σχηματίζονται στο αριστερό και δεξιό μάτι. 

Η παρατήρηση στερεογράμματος για τη λήψη στερεοσκοπικού ειδώλου είναι δυνατή με τα κατοπτρικά στερεοσκόπια. Τα κατοπτρικά στερεοσκόπια είναι συνδυασμός από κάτοπτρα και στερεοσκόπια και είναι εξοπλισμένα με διόπτρες τα οποία έχουν δυνατότητα μεγένθυνησης 2-8 φορές και επιτρέπουν την παρατήρηση των μικρών λεπτομερειών των αεροφωτογραφιών.

Ορθή και Άρτια επιστημονική υποστήριξη σε δικαστικές & πολεοδομικές υποθέσεις

Τεχνική Έκθεση Φωτοερμηνείας

Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας συντάσσεται με σκοπό την πλήρη, αναλυτική και λεπτομερής τεκμηρίωση της κατάστασης του ακινήτου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ελήφθησαν οι αεροφωτογραφίες. 

Χρησιμοποιείται σε Πολεοδομικές και Νομικές υποθέσεις και για αυτό το λόγω είναι αναλυτική και περιγράφει με τον βέλτιστο τρόπο τα ευρήματα της μελέτης φωτοερμηνείας για το ακίνητο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Πάντα συνοδεύεται από μεγεθυμένες αεροφωτογραφίες και σχέδια, με χρήση των πρωτότυπων αεροφωτογραφιών των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να τεκμηριωθεί η υπόθεση μας και να τονιστούν τα ευρήματα της μελέτης. 

Η τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας περιλαμβάνει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την στοιχειοθέτηση και υποστήριξη μιας πολεοδομικής ή δικαστικής υπόθεσης.

Απευθυνθείτε στο 2107622286 και στο 6977679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε τεχνικό πρόβλημά σας.

"Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα."

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας

TopoExperts

Αθανασίου Διάκου 1, 17237, Υμηττός, Αθήνα

2107622286

6977679792

info@photoermineia.gr