Φωτοερμηνεία αεροφωτογραφίας ορίου, ξερολιθιάς, συρματοπλέγματος και μανδρότοιχου


Η Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών χρησιμεύει:

  • την απόδειξη - τεκμηρίωση καταπάτησης τμήματος της ιδιοκτησίας σας
  • την επίλυση δικαστηριακής διαμάχης που αφορά στην ιδιοκτησία σας
  • τον ακριβή εντοπισμό του ορίου της ιδιοκτησίας σας
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών ξερολιθιών, μαντρότοιχων,συρματοπλέγματος, υλοποιημένων διόδων δουλείας
  • τον προσδιορισμό της γεωμορφολογίας του εδάφους, του είδους της βλάστησης και των καλλιεργειών εντός του ακινήτου σας
  • τη χρονική τοποθέτηση ανέγερσης ακινήτου
  • την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών μονοπατιών, δρόμων, ρεμάτων, κτιρίων ή άλλων κατασκευών
  • την κατάθεση ένστασης στο Εθνικό Κτηματολόγιο
  • την απόδειξη ύπαρξης κτίσματος προ των ετών 1955, 1975, 1983, 2003 - απαραίτητη για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών


ΝΟΜΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Φωτοερμηνεία αεροφωτογραφίας είναι το επιστημονικό και μεθοδολογικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον οπτικό προσδιορισμό της ταυτότητας των αντικειμένων στην επιφάνεια της γης και την εξέταση αυτών με σκοπό την εκτίμηση της σπουδαιότητάς τους. Με τη μέθοδο της Στερεοσκοπικής παρατήρησης αεροφωτογραφιών μπορούμε να προσδιορίσουμε με μεγάλη ακρίβεια τα όρια μίας ιδιοκτησίας σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και να διαπιστώσουμε τυχόν καταπάτηση.

Η απόκτηση της πληροφορίας επιτυγχάνεται μέσω της εξέτασης των αεροφωτογραφιών, που βρίσκονται στα αρχεία της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε., της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αεροφωτογραφίες συνιστούν την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS συντάσσει την απαραίτητη για την υπόθεσή σας τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας, ειδική για δικαστική και πολεοδομική χρήση.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS στελεχώνεται από Διπλωματούχους Αγρονόμους & Τοπογράφους μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – μέλη του καταλόγου των Πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας καταφέρνει να διατηρεί την παροχή της υπηρεσίας Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών για τον ακριβή εντοπισμό των ορίων της ιδιοκτησίας σας σε Χαμηλές Τιμές, χάρη στην πολιτική καθορισμού της τιμής σύμφωνα με τον όγκο εργασίας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών

Τα βασικά χαρακτηριστικά των αεροφωτογραφιών που χρησιμεύουν στην φωτοερμηνεία.

Μέγεθος των αντικειμένων στην αεροφωτογραφία

Η σωστή αναγνώριση και εκτίμηση των αντικειμένων που υπάρχουν στο έδαφος. Υπάρχουν αντικείμενα που απεικονίζονται στις αεροφωτογραφίες σχετικά όμοια, µε μόνη διαφορά το μέγεθος και τη χρήση τους. Λαμβάνοντας πάντα υπ' όψη την κλίμακα της αεροφωτογραφίας, με την φωτοερμηνεία γνωρίζουμε το σχετικό μέγεθος ορισμένων αντικειμένων..

Σχήμα των αντικειμένων στην αεροφωτογραφία

Το σχήμα των αντικειμένων στην κάτοψη τους πολλές φορές είναι αρκετά διαφορετικό από το σχήµα που έχουμε στο νου. Για κάθε κατηγορία αντικειμένων στο έδαφος, µία ή περισσότερες ιδιότητες του σχήματος τους, τα διαχωρίζει από τα άλλα αντικείμενα.

Σκιές των αντικειμένων

Η σκιά των αντικειμένων είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για την διαφοροποίηση ομάδων αντικειμένων. Στις περιπτώσεις που το κοντράστ της αεροφωτογραφίας είναι χαμηλό, μερικά αντικείμενα αναγνωρίζονται μόνον από τις σκιές τους. Χρήσιμες είναι οι σκιάσεις και ο εντοπισμός τους σε ανώμαλα εδάφη, όπου οι σκιάσεις µας δίνουν την εικόνα του αναγλύφου στην αεροφωτογραφία.

Τόνοι και χρώματα

Κατά την φωτοερμηνεία ασπρόμαυρων αεροφωτογραφιών παρατηρούμε ότι τα διάφορα χρώματα δεν υπάρχουν παρά σαν τόνοι του γκρι. Κατά την φωτοερμηνεία έγχρωμων αεροφωτογραφιών επειδή χρησιμοποιείται το πανχρωματικό φιλμ για τις αεροφωτογραφίσεις το ανθρώπινο µάτι μπορεί να δει και καταγράφει τα διάφορα χρώματα σχεδόν µε τον ίδιο τρόπο µ' αυτό.

Υφή της αεροφωτογραφίας

Το χαρακτηριστικό της υφής στην αεροφωτογραφία συνίσταται στην εναλλαγή (συστηματική ή όχι) διαφόρων τόνων και προσδιορίζει την ύπαρξη αντικειμένων τα οποία δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν αλλιώς και έχει άμεση σχέση µε την κλίμακα της αεροφωτογραφίας.

Διάταξη των αντικειμένων

Η διάταξη των αντικειμένων στον χώρο μας βοηθά στο να ερμηνεύσουμε την χρήση τους. Αναγνωρίζονται για παράδειγμα οι καλλιεργημένες εκτάσεις, οι βιομηχανικοί χώροι και οι οδοί.

Ορθή και Άρτια επιστημονική υποστήριξη σε δικαστικές & πολεοδομικές υποθέσεις

Στερεοσκοπική παρατήρηση

Στερεοζεύγος ή στερεόγραμμα λέγονται οι δύο αεροφωτογραφίες που έχουν παρθεί ή σχεδιαστεί από διαφορετικό σημείο στάσης κατά την πτήση του αεροπλάνου. Η στερεοσκοπική παρατήρηση βασίζεται στην ταύτιση των δύο διαφορετικών ειδώλων που σχηματίζονται στο αριστερό και δεξιό μάτι.

Η παρατήρηση στερεογράμματος για τη λήψη στερεοσκοπικού ειδώλου είναι δυνατή με τα κατοπτρικά στερεοσκόπια. Τα κατοπτρικά στερεοσκόπια είναι συνδυασμός από κάτοπτρα και στερεοσκόπια και είναι εξοπλισμένα με διόπτρες τα οποία έχουν δυνατότητα μεγένθυνησης 2-8 φορές και επιτρέπουν την παρατήρηση των μικρών λεπτομερειών των αεροφωτογραφιών.

Απευθυνθείτε στο 2107622286 και στο 6977679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε τεχνικό πρόβλημά σας.

"Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TopoExperts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών και ιδιαίτερα των εφαρμογών σε δικαστικές και πολεοδομικές υποθέσεις ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα."

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας

TopoExperts

Αθανασίου Διάκου 1, 17237, Υμηττός, Αθήνα

2107622286

6977679792

info@photoermineia.gr